Nieuwsitems

Nieuwe directeur-bestuurder PCBO!

07-juli-2020

“Alleen samen maken we mooi onderwijs in Rijnsburg nog mooier.”

Mijn naam is Rijk van Ommeren.
Vanaf 1 juli 2020 mag ik als directeur-bestuurder van de basisscholen in Rijnsburg bijdragen aan goed onderwijs voor de kinderen van Rijnsburg. Ik heb er heel veel zin in!
Geboren en getogen in Utrecht heb ik na het behalen van mijn gymnasiumdiploma gekozen voor de praktijkgerichte PABO-opleiding. Na 6 jaar gewerkt te hebben als leerkracht en locatieleider ben ik sinds 2006 werkzaam geweest als directeur, eerst bij een mooie dorpsschool, vervolgens bij een grote en snel groeiende school in een jonge wijk en daarna als verenigingsdirecteur. Vanaf 2019 verzorg ik als zelfstandig ondernemer coaching, training en interim-management op het snijvlak van bestuur en schoolleiding.
Daarnaast ben ik de afgelopen jaren actief geweest als voorzitter van CNV Schoolleiders en ben ik kartrekker van de zondagse samenkomsten in de pionierskerk ‘het Baken’ in Woerden.
Samen met mijn vrouw Luberta en mijn drie dochters Joanne (14), Naomi (12) en Vera (9) woon ik in de hoofdstad van het groene hart en zal ik dus een paar keer per week de trajectcontrole op de N11 gaan testen.
Ik kijk er naar uit om de komende tijd kennis te maken met alle belanghebbenden bij het onderwijs aan de kinderen van Rijnsburg.Samen kunnen we mooi onderwijs nog mooier te maken en het werk dat elke dag door leerlingen en medewerkers in de school gedaan wordt zo goed mogelijk ondersteunen.
Ik kijk er naar uit om met elkaar waar te maken dat in Rijnsburg nieuwsgierigheid kennis wordt, kinderen gelijk maar niet hetzelfde zijn en te genieten van onderwijs waar plezier en leren hand in hand gaan.